

Llegim a l'ARA una notícia de la Natàlia Vila que explica que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han muntat un dispositiu “per enxampar lladres i delinqüents multireincidents a Catalunya”. Es diu pla Kanpai (algun dia haurem d’entrevistar l’ideòleg dels noms de les operacions policials), que em penso que és la paraula, “Salut”, que es fa servir per “brindar” en japonès. Van identificar 1.635 delinqüents, que acumulaven 4.023 antecedents entre tots. I en set hores, llegeixo, van identificar i detenir “fins a trenta persones que acumulaven en total 226 antecedents”.
Que de 1.635 identificats en detinguessin 30 em fa pensar que això de detenir no deu ser fàcil. Segur que els Mossos i la Guàrdia Urbana se’ls haurien emportat a tots, que tots en tenien, d’antecedents diversos i variats. I per això em pregunto una cosa, sobre aquests trenta.
Ja se sap que es diu que mentre tu estiguis a comissaria fent la paperassa de la denúncia del teu pobre mòbil o del teu humil portamonedes el lladregot ja és al carrer amb nous reptes furtaires. Ha sortit abans que tu. I és per això que em demano si tot plegat no és una qüestió de combinatòria. ¿I si els Mossos i la Guàrdia Urbana van detenir l’individu M., que minuts després va sortir de la comissaria, com és tradicional, i va ser tornat a enxampar pels Mossos i la Guàrdia Urbana i tornat a dur a la comissaria, d’on va tornar a sortir, com és tradicional, per ser tornat a enxampar...? I és per això que voldria saber si aquestes trenta detencions durant set hores són diferents o són la mateixa, a raó d’unes quantes per hora. Perquè és una tècnica que no em sembla gens malament. Està bé que deixin anar els denunciats si la llei ho diu, però almenys, sisplau, que hagin de fer tanta paperassa com els denunciants.